FUNDERINGAR I STUGAN

Här och var på Kolonin har stugägarna börjat bomma igen för vintern. Den sista höstgrävningen är gjord och spadar och trädgårdsmöbler flyttas in i de små förråds-ryggsäckarna. Fönsterna har börjat sättas igen och extra lås hänger nu på dörrarna.

IMG_6237.JPG

Jag har, som ni nog märkt här på bloggen klamrat fast vid säsongen in i det sista. Jag har till och med vägrat plocka ner hängmattan! För det blir ju så definitivt då att vintermånaderna är här. Jag har helt ärligt lite svårt för det här med förändringar, och i synnerhet de som är av den motvilliga sorten.

Men till helgen är det faktiskt dags att vinka stugan hej då på det litet tag. Så idag har jag erkänt mig besegrad, och börjar så smått att packa ner viktiga saker och min keramik.

IMG_6247.JPG

Idag har jag bland annat packat ner de här RAKU-skålarna som jag har bränt ute i trädgården enligt japansk uråldrig metod. De blir alla alldeles unika i sin yta med olika krackeleringar som letar sig fram på sitt egna lilla vis. De har ett hantverksmässigt uttryck som jag gillar väldigt mycket.