STYLING JOBB \ BAKOM KULISSERNA

Jag får ofta frågor om hur mitt arbete ser ut och jag ska försöka bli lite bättre på att dela med mig av det. Förutom keramiken har jag ibland annat på gång. I detta inlägg tänkte berätta lite om ett av mina senaste projekt så häng med!

Förra veckan hade jag ett kul stylingprojekt för Auro i mina händer. Auro är en helt biologisk, giftfri väggfärg, i vackra och naturliga färgpigment och min uppgift var att ta fram ett koncept för hur jag ville lyfta fram väggfärgerna i bild vilket jag sedan utgått ifrån vid styling och fotografering av en rad miljöbilder.

IMG_6738.JPG

Men vet ni vad? Jag insåg ganska snabbt jag hade två utmaningar framför mig. Den första var att välja ut de väggfärger som jag ville jobba med i stylingen. Kände mig som ett barn i en godisfabrik när jag bläddrade i färgkartan, jag ville ha dem allihop.

Och den andra utmaningen har jag mig själv att skylla litegrann. Jag bestämde tidigt att jag ville hålla bilderna stilrena och stämningsfulla, använda få utvalda detaljer och istället visa stora ytor av väggarna och behålla fokus på färgerna. Och den mest centrala delen i konceptet, för att återkoppla till Auros miljövänliga och naturliga egenskaper, var att ta in växtlighet direkt från naturen.

Jag tänkte på ängsblommor i vilda buketter och såg vildrosor och andra sommarblommor framför mig. Japp, så måste det få bli! Spelar liksom ingen roll att vi är i November månad, att växtligheten i det här landet nu är så gott som död och att jag bor mitt i en storstad. Sånt kan man väl ändå lösa.

IMG_6737.JPG

Så jag har alltså spanat och jagat blommor i novembernatur. Titta ut genom fönstret så får du en aning om hur utbudet sett ut!  Med sekatören i högsta hugg lyckades jag till slut hitta vad jag var ute efter och jag är hemskt tacksam över alla snälla grannar på kolonin som i barmhärtighet låtit mig knipsa av deras sista ros. 

Så småningom mynnade förberedelserna inför stylingen ut i dagen då fotograferingen ägde rum, vilket för mig är det den absolut roligaste dagen av dem alla. Alice fotade och hittade jättefina vinklar och kaffet höll oss igång under hela dagen. 

IMG_6739.JPG

Det är otroligt roligt att vara kreativ inom fler områden förutom min keramik. Jag är såklart oerhört stolt över mitt keramikmärke, och kommer fortsätta att hålla det småskaligt och tillverka kollektioner i begränsade upplagor. Men min skapandelust vill liksom inte stanna innanför lerans gränser och därför är det väldigt spännande med andra projekt och samarbeten.

Nu väntar bilderna på vår redigering och sedan ska de levereras. Jag får visa er resultatet lite längre fram! Hoppas du känner att du fått lite mer inblick i mitt arbete och hur det kan se ut.