MÅNDAG TILL FREDAG

Så var det helg igen, och veckan har varit rätt mysig. Ett besök på en av mina favoritrestauranger, ett bloggevent, hagelskyttesträning och lite keramikjobb. Så här har veckan sett ut.

MÅNDAGEN började med ett besök på stan. Jag kikade in Artilleriets nya utställning och sedan mötte jag upp Emelie för en lunch på Kalei. Eftermiddagen spenderades i showroomet i Majorna där jag packade och skickade beställningar, uppdaterade webshopen och svarade på mail. Kvällen myste vi till det lite extra med att gå ut och äta på Toso. Lite trist att de aldrig uppdaterar menyn, men samtidigt är ju till exempel råbiffen och den koreanska pannkakan ett absolut MÅSTE, dom vill man inte bli utan.

TISDAG Hade det varit en vanlig tisdag hade jag åkt upp till verkstaden efter frukosten. För att tömma eller sätta en ugn. Fortsätta tillverkningen på någon beställning eller börja på en ny. Men jag letar efter en ny verkstad och därför har tillverkningen ett litet avbrott. Skulle du ha tips på ledig plats i en mysig och trevlig verkstad, helst i Majornatrakten så hojta till.

ONSDAGEN började med en tur till skyttebanan för att träna på hagel- och kul-skytte. Denna månad har jag tagit jägarexamen vilket jag är himla stolt över. Jag kan ärligt säga att jag aldrig haft så mycket kunskap om den svenska naturen, våra vilda djur och hur de lever som jag har just nu. 

I vanliga fall hade jag efter min lunch, som var på Biscotti åkt till verkstaden men istället åkte jag hem, hängde upp julstjärnor i fönsterna och tog ett extra lång meditationspass på Headspace. Headspace är den bästa app som jag någonsin investerat i (ja, den är dyr, men jag lovar, det är den värd) och som vägleder i olika meditation och mindfulness- sessions. Rekommenderas varmt. 

TORSDAGSmorgonen mötte jag upp E för frukost på Bar Italia s uteservering. Ja, du läste rätt, uteservering! Jag älskar att sitta utomhus där året runt, låta utandningsluften bli till rök och hålla oss varma med filtar och kaffe. Vi beställer alltid Cappuccino, Persikojuice med mjölk, grillade paninis med stark salami och den vegetariska med kronärtskocka. Oliver får man till och ibland avrundas det hela med en smarrig chokladcroissant som vi delar på. Tips på godaste upplägget! 

Eftermiddagen hade jag ett inbokat möte i showroomet, en kund som skulle titta ut lite keramik till ett projekt, och på kvällen bakade jag pepparkakor. De blir vansinnigt goda de här pepparkakorna, ja faktiskt något utöver det vanliga, och degen med. Häften av satsen brukar försvinna innan jag hunnit plocka fram kaveln. Kan avslöja att mycket ingefära är en av hemligheterna.  

Idag är det FREDAG och nu på morgonen har jag tillsammans med några andra bloggare varit på ett frukostevent på Engelska tapetmagasinet  som var fint arrangerat med Johanna Bradford. Mysig start på dagen. Sedan tog jag ett varv på stan, kikade in på The Kitchen och satte mig en stund på Bar Centro för att svara på en intervju som jag dragit ut på. Sedan köpte jag mig en amaryllis och bestämde mig därmed för att ta helg.