NORTH | SOFFA SIGNED ELIN LANNSJÖ + JVA VICTOR

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Vår soffa har kommit hem och jag är mer än glad. Jag letade så himla länge efter den perfekta soffan men de jag hittade hade omöjliga prislappar eller så fanns inga skandinaviska återförsäljare. Det har slutat med att jag formgett en egen modell och jag är verkligen nöjd med resultatet!

FullSizeRender.jpg

Tillsammans med Victor som driver arkitektbyrån JVA har vi i ett collab tagit fram soffan NORTH. Victor är dessutom min pojkvän så det är extra kul att just vi har gjort detta projekt tillsammans.

Soffan är en tresitsmodell som svävar lågt över marken. Vi har medvetet sänkt sitthöjden markant för att framhäva den loungeiga känslan och soffans längd. 

FullSizeRender.jpg

NORTH är tillverkad i gedigna naturmaterial och kvalité och hållbarhet står i fokus. Sittplymåerna är stoppade med naturlatex och sjöfågelfjädrar. De raka och strama linjerna från plymåerna möter ett avslappnat intryck från ramen. Den är byggd i massiv trä och klädd i ett avtagbart lose cover linnetyg. Vi kallar uttrycket för sophisticated casual.

FullSizeRender.jpg

Linnetyget är i en vacker varmgrå kulör. En dämpad naturlig grå ton som skiftar med dagsljuset. Vi lät soffan tillverkas i mina hemtrakter Småland av möbelföretaget JiO, som är specialiserade på exklusiva och handgjorda kvalitetssmöbler, helt i naturmaterial. Och faktiskt, om du skulle vilja ha något liknande så har vi ordnat det med JiO, så att allt finns förberett att tillverka NORTH på beställning. Sofforna går dessutom att få i olika längder och det finns en mängd vackra tyger att välja fritt från. 

FullSizeRender.jpg

Nu övergår jakten till att hitta en fin matta och vackra kuddar att fylla soffa med. Kuddar kan man faktiskt inte få för många av! 

FullSizeRender.jpg

  NORTH Mått:

Längd 240 cm (den går att beställa i längderna 220-250 cm)

Totalhöjd 75 cm

Totaldjup 100 cm

Sittdjup 70 cm

Sitthöjd 36 cm