RAWFOOD: GRÖNKÅLSSALLAD MED TRANBÄR, AVOCADO OCH TAHINIDRESSING

Jag byter allt oftare ut köttet på min tallrik mot grönsaker och raw-foodmat och min kropp älskar det. Igår var jag och min kompis Emelie och lunchade på Kale'i. Vi valde kombinationen både sallad och soppa vilken är perfekt när man som jag ibland ha svårt att välja.  

Salladen vi åt var så himla god att jag på vägen hem smet in i mataffären och handlade upp liknande ingredienser. Och idag gjorde jag en egen variant till lunch, en grönkålssallad masserad i olivolja, lite salt och citronsaft och med torkade tranbär, avocado och tahinidressing. Supergott!

Här nedan kommer receptet, allt taget på en höft. 

image.jpg

 

Grönkål i bitar, masserade i en blandning av olivolja, citron och lite havssalt. 

Avocadobitar

Blodapelsin, i klyftor

Äpple, skivad

Svarta bönor

Blanda ihop allt och strö på toppen över torkade tranbär och valnötter. 

 

Tahinidressing:

Rör ihop Tahini med citronsaft, lite riven vitlök, ett stänk olivolja och en gnutta salt. Avsluta med att späda med vatten till önskad konsistens och ringla sedan över salladen.

Et voilá!