NYA LÄGENHETEN

Renoveringen i vår nya lägenhet, den är läskig och spännande på en och samma gång. Jag har ju varit med om större renoveringar förut, som med kolonistugan till exempel och jag vet sedan tidigare, att den inledande fasen, när man river och demolerar ytor inte riktigt är min grej. Då har jag hjärtat i halsgropen och svårt att se slutmålet framför mig.

Så jag tänker just nu i steg, att vi behöver denna vecka också till rivning och håltagning, men sen! Sedan kan vi börja jobba med en del ytor, spackla, slipa, testa färger osv, och det ser jag verkligen fram emot.

Här ska ni få se lite av hur processen ser ut just nu.  Inga fancy bilder, utan den nakna verkligheten. Häng med!

image.jpg

Väggen mellan dessa två rum har rivits, här ska det bli ett kök, en stor matplats och ett vardagsrum. Igår rev jag tapeter från väggarna, och det var säkert en 8-10 lager att arbeta sig igenom. 

image.jpg

Detta är i samma rum, och siktet är mot vardagsrumsdelen. Golvet visade sig vara två cm för lågt mot köksdelen och vi vill gärna behålla de gamla plankgolven så det har vi fått bryta upp och ska höjas. På väggen sitter alla riktningar. 

image.jpg

Denna lilla toalett ska rivas och ihop med utrymmet brevid kommer det bli en rejäl garderobsdel med delvis öppen förvaring.

image.jpg

Väggen mellan dessa två rum har rivits och här kommer det bli ett riktigt stort och härligt sovrum.  

image.jpg

Den ena väggen i sovrummet har vi rivit ner putsen på för att ta fram tegelväggen.  Hallen och det blivande badrummet har jag inga bilder på, men jag tror ni kan föreställa er hur de ser ut just nu..

I nästa fas, om en vecka eller två tänker jag visa hur vi tänker kring färgsättning av ytor, som väggar, golv och snickerier och förhoppningsvis kommer jag dessutom kunna måla upp lite färgprover på väggarna. Ha en fin vecka allihop!