RESTAURANG JERNBRUKET \ UTFLYKT

Jag älskar små utflykter och igår fyllde vi en bil glada vänner för att göra just det. Vi hade hört om Jernbruket, en restaurang beläget i ett gammalt bruk i Floda och var nyfikna på konceptet. 

image.jpg

Vi visste inte riktigt vad vi hade att förvänta oss men vi upptäckte snart att till Jernbruket, dit åker man för att äta kött helt enkelt. 

Restaurangen köper en välmående ko åt gången från en närliggande gård, den styckas upp och tillagas efter hur styckdelarna gör sig bäst. En del kött kommer upp på menyn direkt och en del hängmöras några veckor först, vilket gör att man aldrig vet menyn i förväg.

På Jernbruket tar man seden dit man kommer men så länge du är sugen på en rejäl bit kött kommer du gilla stället.

image.jpg

Köttet får som sagt uppmärksamheten, förutom en vegetarisk rätt fanns denna kväll tre saker på menyn: en sammansatt fyrarätters köttmeny, eller möjligheten att dela på ett halvt kilo oxfilé eller en entrecotebit på ben på 2000 kr. Jag som var sugen något litet och lätt tvingades snabbt att tänka om men grillkockarna kunde sin sak, köttet tillagades verkligen till perfektion över den öppna elden. 

Bilder Jernbruket

Bilder Jernbruket

Det var himla mysigt att lämna stan med kvällssolen dröjandes på himlen och en tjugo minter senare dyka in i ett stimmigt bruk vid en brusande å. Utflykter i sig, det ska jag bli ännu bättre på.