VÄGEN TILL VÄGGFÄRG

För några år sedan tog jag en drös fristående designorienterade kurser på universitetet. Jag läste bland annat färglära 5p, en av de absolut roligaste kurserna som jag någonsin läst. Men den har också gjort mig rätt petig när det kommer till färg. 

Och just nu är det många beslut kring färg och material i den nya lägenheten som ska tas, färg till skåpsluckor i köket, hur garderobsfronterna ska se ut, vilken färg golvet ska ha, tyget på vår nya soffa och dessutom klurar vi denna vecka på väggfärger, något som kan sätta hela tonen och känslan i ett rum. 

image.jpg

I lördags åkte jag till Byggfabriken och valde ut några fina färger på provburkar från Auro som är en helt ekologisk och biologiskt nedbrytbar färg. Den består bla. av jordpigment vilket gör färgerna levande och härligt naturliga i sina kulörer.

image.jpg

Till helgen hoppas jag att vi fått upp samtliga väggar så att jag kan provmåla direkt på dem. Men för att ändå se hur färgerna ter sig i lägenheten innan dess och för att kunna jämföra väggfärgerna med annat, har jag nu målat upp dem på provbitar.

Auro är ju väggfärger men jag hade inget kraftigt papper hemma så några träbitar fick duga. Träet får jag tänka bort, färgen målas ju upp direkt på väggen sedan. Så provbitarna har jag med mig nu när jag tittar på skåpsluckor, sofftyger och olika sorters sten från stenhuggeriet. Lite klumpigt att kånka runt på kan erkännas, men lite smart ändå.