KÖPENHAMN LOVE

Köpenhamn är min favoritstad alla kategorier. För några veckor sedan var jag där och här kommer en liten guide med mina bästa guldkorn från dessa härliga semesterdagar.

Lidkoeb

Lidkoeb

Shopping. Vi började första dagen med det. Jag köpte ett par sneakers på GANNI som jag sneglat länge på, 

Jag trånade efter denna klänning STINE GOYA, och vi kollade vi in härliga BEAU MARCHE, och lite andra inredningsbutiker. 

Vi handlade upp iskaffe och kall öl och lade oss i parken en stund innan vi cyklade till hotellet för att byta om till kvällen.

Radio

Radio

image.jpg

Middagen åt vi på RADIO i Norrebro, en av alla mina favoritrestauranger i Köpenhamn. Här är det bäst att boka bord innan..

image.jpg
image.jpg

..men skulle det vara fullbokat så finns likvärdigt grymma alternativ som HØST.

Lidkoeb

Lidkoeb

Avsluta kvällen med en drink på LIDKØB i Vesterbro eller på Fredriksbergsbornas egna favorit cocktailbar SALON 39

Granola

Granola

På onsdagen åt vi frukost på ett av mina favoritbagerier på Istegade i Vesterbro. Ett litet hål i väggen och det är inte mycket som klår deras nybakade chokladcroissanter. Annars är även GRANOLA på Jægerborgsgade och MØLLER i Norrebro två härliga frukostställen som man inte vill missa. 

Vi åt senare pizzalunch och drack Aperol Spritz på MOTHER i Kødbyen, och det var så himla soligt och varmt att vi sedan cyklade över bron till Islands brygga för att ta ett svalkande dopp i kanalen.

På kvällen cyklade vi tillbaka till Køttbyen där vi mötte upp några vänner på FISKEBAREN. Varma sommarkvällar utomhus är de bästa.

La Banchina

La Banchina

Ett nyfunnen favorit denna gång blev cyklingen genom Christiania och utmed kanalen bort till den coola och relativt nyöppnade och coola restaurangen LA BANCHINA (som drivs av några välrennomerade danska kockar) och som ligger precis vid kanalen i rå industrimiljö.

image.jpg

Så himla härligt att ta av sig barfota och sitta direkt på bryggan vid vattnet samtidigt som vi åt en god pasta med ett perfekt vin till det. Och om man får feeling är det bara att ta sig ett dopp i kanalen direkt från en av bryggorna. 

image.jpg

Tur att vi ägnade oss åt att cykla oss nyktra och hungriga mellan varven för efter en stund rörde vi oss vidare till Fredriksberg och SOKKELUNDEN, en populär franskt brasserie bland the locals och där åt vi dagens andra lunch med Moules Frites och vitt krispigt vin till.  Deras musslor är så galet goda att man bara måste klämma in ett besök, vilket vi gjorde innan det blev dags att hoppa tåget hem mot Göteborg igen.

Köpenhamn, I love you.