PRIVATÉ MATTA

Dessa vackra mattor. 

image.jpg

Artilleriet säljer sedan en tid tillbaka  Privaté som är handvävda äldre mattor vilka färgas in i härliga kulörer, precis sådana där smutsiga kalla grålila toner som jag älskar.

image.jpg

Jag gillar verkligen tanken om att man räddar de gamla mattorna, gör dem attraktiva och ger dem nytt liv genom infärgningar, tvätt i havet och lagning av alla hål. Istället för att sy ihop hålen som finns lite varstans så har man lapplagat dem och det tycker jag är lite synd, i min mening stör det uttrycket litegrann. Men bortsett från det, så älskar jag det dämpade, urvattnade och lite skrynkliga uttrycket, vilket jag verkligen inspireras utav.

Foto: Artilleriet

Foto: Artilleriet

Så nu har jag och Victor bestämt oss för att istället tillverka vår egen matta. Varför göra det lätt för sig? Vi håller precis på att fundera kring hur vi ska gå tillväga, mer om det snart!