KOKOS

Jag har länge varit insnöad på kokos. Inte bara för att det är så nyttigt på alla sätt och vis utan minst lika mycket för doften. Jag älskar kokosdoft! Det låter kanske konstigt men den känns lite som en sommardag för mig och jag tycker doften är liksom trygg, varm och sensuell på en och samma gång. 

Pinterest

Pinterest

Jag har faktiskt kokos till precis allt. Jag duschar med mitt kokosschampo och min kokostvål.  I yoghurten har jag rostade kokosflarn och behöver jag säga att alla sötsaker som innehåller kokos direkt smyger ner i min påse.

Och! Min favorit all time! Kokosoljan! Att steka i, men också smörja in huden med, när den är torr. Och om ansiktsrengöringen tagit slut så funkar det faktiskt lika bra med kokosolja istället. 

Pinterest

Pinterest

En burk kokosolja är nog en bra idé för att klara övergången till hösten lite bättre. En burk sommar att liksom ta av vid behov. 

Så här ska du få mina tips när du köper din kokosolja. Som med olivoljor finns även olika kvalitéer på kokosoljor. Se till att den är oraffinerad, kallpressad och ekologisk. Dessutom, en kokosolja som har tätt med kristaller i fast form är ett tecken på hög kvalité, så kika efter det. Viva le coco!