TURISTA SIN STAD

Häromdagen gjorde jag något himla mysigt. Efter frukosten tog vi cyklarna ner till stan för att leka turister för en dag.

Vi ställde cyklarna på Magasinsgatan och flanerade in och ut mellan butikerna. Inget bråttom eller inköpslista att tänka på utan helt enkelt lustfyllt och utan uppgifter att ta sig an. Vi gick in på några sidogator och efter en stund blev vi kaffesugna så vi cyklade över till Bar Centro. Satte oss på uteserveringen med cappucino och chokladcroissanter. 

image.jpg

Vi fortsatte sedan shoppingen. Jag köpte en ny shaker att blanda drinkar med och lite träningskläder. När magen kurrade satte vi oss på första bästa uteservering där vi kunde beställa in vin och moules frites, typ det godaste jag vet.

Solen och vinet gjorde oss lite slöa så vi gick sedan ner till kanalen. Slumrade i gräset en stund. Och på vägen hem tog vi en crepes med nutella och banan på stans mysiga Creperie, på Linnégatan.

image.jpg

Alltså en dag med inställningen om att leka lite turist i sin egna stad. Att ha en annan blick och att bryta sina vanliga mönster. Att även strosa på gator som man inte brukar, dricka en massa vin mitt på dagen och ge nya restauranger en chans. Ett så bra koncept, det här ska jag göra igen. Nästa gång tänker jag växla upp ett snäpp, lägga till ett muséebesök, kanske boka ett hotellrum eller till och med ta en tur i kanalerna med turistbåten Paddan.