NYTT HEM

Renoveringen av lägenheten är k l a r så vi har tagit vårt pick och pack och flyttar in! Helgblommorna är köpta och champangeflaskan ligger faktiskt redan på kylning. Att vi orkat oss igenom en renovering av den här kalibern ska firas såklart.

image.jpg

Det här med att renovera och inreda sin lägenhet. Ni vet kanske redan genom olika inredningsreportage hur vi har det både i kolonistugan och i tidigare lägenheter men den här gången har vi planerat vårt hem lite annorlunda.  Det är så svårt att sätta ord på exakt hur vi tänkt men jag ska försöka. 

image.jpg

Jag älskar den rustika och ombonade stilen på kolonin, där loppisfynd samsas med olika stilleben och detaljer. Men i den nya lägenheten vill vi ha renare ytor och avskalad miljö men ändå med en bohemisk och varm känsla. 

image.jpg

Tänk ungefär minimalistiskt och storstadskänsla, det får gärna andas lite Italien, modernism och art deco på en och samma gång. Levande, äkta och hållbara material och mjuka naturliga färgskalor. Skrynkligt linne, tunnvävd hampa och tvättad bomull som material i textilierna.

image.jpg

Vår lägenhet ligger i ett landshövdingehus och under renoveringen har vi tagit fram denna gamla tegelväggen, det välvda taket och vi har satt dit takplafonder där spåren av de gamla fanns kvar.

image.jpg

Så här ser en del av köket ut. Här har vi jobbat mycket med kalksten, glas, rostfritt och dämpade grå- och beige- toner. Köket, badrummet och sovrummet förtjänar verkligen egna inlägg, så mer om dom snart!

Ikväll tänker jag bara gå barfota på de nyslipade golven och bara ta in. Öppna fönstren på vid gavel så jag kan ladda till konsertbruset från WOW i Slottsskogen här brevid. Och så ska jag dricka mig yr på bubbel såklart. :)