SUNDAY HIGHLIGHTS

Kristin är en av dom som den senaste tiden tipsat om Borgmästargårdens Café i Falkenberg. Det ser vansinnigt trevligt ut, jag har redan blivit kär i den smakfulla inredningen och bakverken verkar vara to die for. En utflykt dit i sommar hoppas jag på.

Ida Sjöstedt SS17

Ida Sjöstedt SS17

Idag börjar Stockholms Modevecka och jag som läst mode och i grunden är Textilekonom sneglar självklart åt huvudstadens håll. Ibland känner jag att jag inte riktigt får utlopp för mitt intresse inom mode och jag kan verkligen sakna arbetet i branschen emellanåt. De närmaste dagarna ska jag följa våra svenska modedesigners från hemmaplan och jag är särskilt spänd på att få se Ida Sjöstedt,  Ida Klamborn och Rodebjers höstkollektioner. 

Favoritbutiken Le Kiosk som bidragit till att smycka våra hem med vackra heminredningsprodukter har beslutat sig för att stänga ner. Så himla tråkigt tycker jag som har följt Nina och Nannas resa och sett deras fingertoppskänsla och passion för att lyfta fram mindre oetablerade formgivare. Slutrean på hela sortimentet pågår för fullt och allt ska bort, så har du länge sneglat på något i shoppen, så är det ju fyndläge nu. Stort lycka till Nanna och Nina, till vad ni istället har för spännande framför er!

FullSizeRender.jpg

Jag funderar en del över 2017 och vilka kollektioner som jag ska tillverka en småskalig upplaga av. De här, mina handgjorda WHITE porslinsskålar i olika storlekar är jag faktiskt väldigt förtjust i. WHITE är en kollektion som jag tidigare bara tillverkat några provexemplar av,... men nu är jag faktiskt sugen på att tillverka en liten batch till försäljning, vad tycker ni? 

Att under solnedgång och öppen himmel äta middag på en takodlingsterass mitt i Köpenhamn är en av mina häftigaste restaurangsupplevelser någonsin. Detta var för två år sedan och mycket har hänt sedan dess. Restaurangen Stedsans Clean Simple Local gick nyligen ut med att restaurangen permanent har stängt och grundarna Mette Helbaek och Flemming Hansen satsar istället på något helt annat, ett av sina drömmars projekt. Projektet heter Stedsans in the Woods och de flyttar inte till vilken skog som helst, utan vi har faktiskt turen att välkomna dem hit, till Hyltebruk strax utanför Falkenberg. Lucky us!

(Mer om allt detta, i ett alldeles eget inlägg.)

 

Håll utkik efter Hotel At Six som öppnar den 23 Mars på Brunkebergstorg i Stocholm. Ett hotell där konst ska möta design. Av ryktena och bilderna att döma så verkar det väldigt lovande. Så här ser receptionen ut, snyggt eller hur?