ETT DYGN I VISBY | JOHAN MÅLARENS HUS

FullSizeRender.jpg

I torsdags spenderade vi ett dygn i Visby och jag vaknade upp på en ö i vacker höstskrud. Omgivna av djupt hav och klar luft som bet i kinderna. Att åka till en av mina favoritställen i Sverige, Gotland, och få bjuda med mig bloggkollegorna och vännerna Anna, Nanna och Cattis var en varm och fin känsla.

FullSizeRender.jpg

Jag tror vi alla behövde få lämna vardag och staden Göteborg en stund, få paus och lite distans. Vi hade inte kunnat få en bättre plats för detta.

FullSizeRender.jpg

Vi var inbjudna att spendera ett dygn i Johan Målares Hus och få ha det lilla hotellet helt för oss själva. Mitt i Visby, omgivet av ruiner och den historiska ringmuren ligger detta sexrums-hotell med tolv bäddar, varsamt restaurerat, genuint och spartanskt lyxigt. Vackra väggar i dämpad äggoljetempera, levande ljus och tända lyktor som belysning. En magisk och sagolik atmosfär sammansatt i ett ljuvligt koncept.

FullSizeRender.jpg

Nanna dök ner i sina fårskinnstofflor så fort vi kom innanför dörren, sedan hade hon svårt att släppa dem. Cattis lät sig uppslukas av utsikten på takåsarna som hade havet som fond från sitt rum och Anna   och jag njöt ikapp när vi i husets vinkällare avslutade kvällens middag. I källarvalvet där, dansade skuggorna från de levande ljusen på vinhyllorna runtomkring oss.

FullSizeRender.jpg

Hur fint är det inte, att sitta vid ett färdigt frukostbord, att njuta av gourmetmiddag av en privat kock och att bli mött av varma personer som gav all tänkbar service. Victor och Josefine tog hand om oss så fint, de tog med oss på stadsvandring och sedan utflykt till raokar, branta klippor och hav. 

FullSizeRender.jpg

Här har vi dem, Nanna, Anna och Cattis. Bästa trion.

FullSizeRender.jpg

Annas outfit var läcker. Hon är så bra på att använda färg och den här snygga färgkombinationen, rosa, kamel och plommonlila smälte in bland husen och höstfärgerna i staden.

FullSizeRender.jpg

Puderrosa, rostrött och den vackra ringmuren.

FullSizeRender.jpg

Jag hade på mig en ny outfit från butiken Ted & Teresa som jag har mitt fina samarbete med. Kappan från Dagmar, ett randigt set från Whyred och en Little Liffner-väska i mocka. Allt finns i deras butik och webshop just nu. Skorna är från Ganni och mössan från H&M. 

FullSizeRender.jpg

Och så började vi gå mot solnedgången, det var dags att lämna Johan Målares Hus och Visby för denna gång. En fin trio och jag, alla överens om att vilja återvända snart.