IDA OCH SEMLOR

FullSizeRender.jpg

Göteborg var fruktansvärd igår, mörk grå och ihållande regn. Jag tände ljus och höll mig inomhus. Någon gång på eftermiddag knackade det på min dörr, och utanför stod författaren och bloggaren Ida Magtorn med paraply, anteckningsbok och ett fång vackra blommor i sin famn. Vaken Ida eller jag var säkra på vad det här var för hyacintliknande blommor, men vackra var de verkligen.

FullSizeRender.jpg

Jag som har följt Ida på håll, tyckte det var extra kul att ha just henne på besök. Vi drack kaffe och sedan intervjuade Ida mig till ett reportage som hon just nu gör för Femina

FullSizeRender.jpg

Idag är det ju semmeldagen, eller Fettisdagen som den bekant heter. Februaris absolut bästa dag. Ni känner ju mig.. jag började ju äta semlor redan i Januari, men att sätta tänderna i en semla just idag känns i alla fall lite speciellt.

Och idag kommer semlorna att gå åt. Min kompis Emelie, som är mammaledig håller i skrivande stund på att baka mängder med semlor hemma i sitt kök. Så efter att jag avnjutit denna lunch-semlan åker jag vidare på turné för att sätta tänderna i ännu fler. Det är en sådan dag, helt enkelt.