KVÄLL I KØTTBYEN

Köttbyn är ett skönt område att hänga på i Köpenhamn. Jag gillar de råa, opretentiösa fast samtidigt förvånansvärt högkvalitativa ställena där.

IMG_6053.JPG

Vi smurrade runt där igår, fast allt började med en Pakistansk middag och Mango Lassi i Westmarket, den helt nyöppnade matmarknaden som ligger på Vesterbrogade. (Tips!) Den pakistanska  Zahida har redan fått rykte om att vara något i särklass och jag håller med, det var kanske den godaste curry jag ätit någonsin! (Mer Tips.)

IMG_6048.JPG

Vi cyklade sedan till Fiskebaren och njöt av solens sista strålar där vi satt i djupa solstolar. Ett glas krispigt vitt vin, så som jag gillar det och mina solglasögon med sitt sköna ljus.

IMG_6051.JPG

Vi ledde cyklarna vidare och hamnade här, vid restaurangen Spisehuset. Och längst upp i hörnet upptäckte vi den hemliga lilla jazzspelningen som skulle dra igång. V är galen i jazz så vi dröjer oss kvar, lyssnar på saxofonisten och dricker den kalla och goda ölen.

IMG_6046.JPG

Och så hade vi hunnit bli hungriga igen! Pizzorna på Mother är supergoda, och Paté Paté är härligt men ikväll blev det högrevsburgare och sötpotatisfries på Burgerjoint,. V tar en öl och jag en gräddig jordgubbsmilkshake till. Så himla gott!

IMG_6049.JPG