EN DAG PÅ LOUISIANA

IMG_6055.JPG

Jag älskar att gå på museum och utställningar. Och när jag väl gör det, så blir jag påmind om att jag verkligen borde göra det oftare. En av mina favoriter när det kommer till just museum är Louisiana som ligger några mil utanför Köpenhamn, och för några veckor sedan var jag där. 

FullSizeRender.jpg

Just nu är det extra intressant att åka dit tycker jag, för bland annat pågår en otroligt mäktig och berörande utställning med Marina Abramovic, En konstnärinna som har förmågan att väcka starka känslor och reaktioner genom sin body- och performancekonst. Utställningen är en samling av mer än 100 av hennes olika arbeten och har du vägarna till Köpenhamn borde du verkligen passa på att se utställningen.

IMG_6057.JPG

Jag som för tillfället är helt insnöad på konst i form av statyer och organiska siluetter älskar även skulpturparken väldigt mycket. Den dynamik som uppstår här i mötet mellan skulpturerna och naturen är vacker och tilltalande tycker jag. 

FullSizeRender.jpg

Fastnade vid den här målningen. Wow! Typiskt mig att inte minnas namnet på konstnären.

FullSizeRender.jpg

På vägen ut fick jag syn på Sarah Coopers and  Nina Gorfer's nyutkomna konstbok I know not these my hands . Deras fusion mellan målning och fotografi är alldeles magisk och på kontoret har vi haft en av deras tavlor hängandes under en tid. Den här boken har åkt upp på min önskelista!