STEKTA GRÖNA TOMATER

 

 

IMG_7763.JPG
IMG_7766.JPG

På träbänken, nära stugans huskropp står mina tomatplantor. Jag klappar på dem när jag går förbi. pysslar om dem lite grann. Hjälper pollineringen på traven med en pensel och ger någon en liten puss. 

IMG_7768.JPG

Jag skördar en del tomater idag, väljer ut de gröna och omogna.  

IMG_7764.JPG
FullSizeRender.jpg

Min bohemiska och böljande klänning från Rabens Saloner nya höstkollektion har jag på mig. De mustiga och jordiga tonerna passar den dämpade känsla som jag har inom mig. En släng söndags-melankoli. Eller insikten och känslan av höst.

IMG_7769.JPG

Guldhalsbandet från byBiehl påminner så himla fint om alla platser som jag längtar efter att resa till.

IMG_7778.JPG

 Jag steker de gröna tomaterna. Riktigt smarrig comfort food tycker jag. Rustikt, från södern och så himla gott, särskilt när skörden kommer från trädgården och man inte snålar på parmesanen. 

IMG_7777.JPG

Här kommer mitt bästa recept, så här gör du:

Skörda dina tomater i förtid eller köp ett gäng gröna tomater. Skär tjocka skivor av tomaterna, vänd dem i vetemjöl och därefter i en blandning av ägg och vispgrädde. Efter det så vänder du skivorna i en 50/50blandning av ströbröd och parmesan. Jag brukar ha i lite torkad chilli och en nypa salt dessutom. Två lätt krossade vitlöksklyftor friteras gyllenbruna i olja i en stekpanna och lyfts därefter upp. Tomatskivorna friteras ett par minuter på var sida. Servera med pasta som smaksätts med lite riven parmesan, svartpeppar och ett par matskedar av vitlöksoljan.

IMG_7779.JPG

Bomull för hjärtat minsann. Fin och mysig söndag till er. Kram E