SUNDAY HIGHLIGHTS

Den här veckan har väl kvällsmörkret ändå varit extra kompakt? Regnskurar har varvats med halsont och frossa, ingefärashots och varma inomhus-middagar med levande ljus. Hösten finns både ute och inom mig och det finns mycket härligt med det. Här kommer några av veckans bästa highlights, med sådant som gör hösten extra fin.

ristoria-at-gothia-towers (1).jpg

Jag återkommer alltid till det, Italien är mitt favoritkök alla kategorier. Och i torsdags var jag inbjuden för att få uppleva det, närmare bestämt på Mässans Gata 16, på den nya restaurangen Ristoria.

Ristoria beskriver sig som en myllrande restaurang och marknadsplats som vill förmedla Italiens olika kulinariska hörn - och jag kunde faktiskt inte beskriva det bättre själv. En pizza bianco här en regnig höstkväll, coming up please!

IMG_9137.JPG

Och nästa tips nu när vi går från Italienskt till Asiatiskt. I Onsdags öppnade nämligen Bonito, en ny japansk restaurang som tar plats i gamla legendariska Jazzhuset. Bonito har redan hunnit bli lite av en snackis, inte särskilt konstigt. Bakom står nämligen rutinerade ägare som redan satt avtryck i Göteborgs krogscen genom bland annat Folk och Dubbel Dubbel.

Tisdagens smygpremiär bjöd på kalla och varma japanska smårätter i form av Izakaya - Japans svar på gastropuben. Sashimi och varma frasiga kött- och grönsaksrätter kom till vårt bord och saké drack vi till. Efterrätten med pecannötsparfait och kolasås!!, alltså mums. Efter att ha testat igenom köket konstaterade vårt bord att man i Göteborg äntligen kan äta japansk på ett annorlunda och kul vis utan att det behöver vara fancy finjapanskt. Härligt!

Och när vi är inne på Jazzhusets gamla lokaler. Förra fredagen öppnade nämligen Hoki Moki där, stans nya klubb! Hoki Moki ligger på samma adress som Bonito, Erik Dahlbergsgatan och har öppet torsdag till lördag.

Pinterest

Pinterest

Jag kollar på inspiration till vardagsrummet. Det är nedräkning inför stängningen av kolonin så jag vill göra lägenheten lite mysigare istället. Vardagsrummet då, och inte stelt som på bilden - hur snyggt det än är,  jag längtar istället efter att burra upp i soffan med nya kuddar, inreda med rostiga varma toner och det som bilden är tänkt att demonstrera - hitta ett nytt soffbord! Runt eller ovalt och lågt ska det vara, jag håller ögonen öppna.

Anine Bing.jpg

Efter att ha gått hela sommaren med nakna ben är jag högst osugen på att trycka in mig i stuprörsjeans igen. Nej tacka vet jag vida, raka och luftiga byxmodeller. Så här vill jag börja hösten, med en t-shirt nedtryckt i dessa utsvängda jeans från Anine Bing  

IMG_9240.JPG

Inte varje helg som jag blir bjuden på pressresa till Tallin för att få njuta av stadens bästa spa, restauranger och utforska den vackra gamla stadsdelen. Jag tvingades tråkigt nog att tacka nej till en sådan inbjudan denna helg. On the upside - så väcktes min nyfikenhet att kika på lite på flygbiljetter, jag fick nämligen veta att det nu går att flyga till Tallin direkt från Göteborg. Så bra!

pulpo oda.jpg

Och så har jag blivit väldigt förtjust i golvlampan Oda, fomgiven av Sebastian Herkner för Pulpo